5 boganbefalinger til gravide

Flere af mine veninder venter sig, og derfor har jeg fået lyst til at sætte lidt graviditet på dagsordenen. Der findes jo et hav af bøger om graviditet og til gravide; nogle bøger er lidt ligegyldige hvorimod andre kan være meget praktiske at have. Det er selvfølgelig en smagssag. Her er ihvertfald mine 5 anbefalinger i vidt forskellige kategorier.

bøger-til-gravide

Redebygning for begyndere hedder bogen, der kaster om sig med kreative sy-strikke-hækle projekter til din nye baby. Så har babybulen givet dig lyst til at lave barnevognskæder eller strikke strømper, er bogen her helt bestemt noget for dig. Du kan finde den online her.

2 Jeg var selv meget inspireret af Graviditetskogebogen da jeg ventede Augusta. I bund og grund handler den om at spise sundt og nærende til trods for kvalme eller cravings. Og så giver den gode råd til, hvordan du spiser dig udenom forstoppelse, kvalme eller halsbrand (!) og samtidig får rigeligt med vitaminer indenbords. Brug den ligeså snart de to streger dukker op på testen. Du finder bogen her.

Hvor lagde jeg babyen? fik jeg anbefalet af min sundhedsplejerske og jeg læste den i løbet af ingen tid. Det er en sjov og meget personlig barselsdagbog, som jeg helt bestemt vil anbefale alle gravide at læse i slutningen af deres graviditet (eller starten af barslen) – bare for hyggens skyld. Bogen finder du her.

4 Nu til den lidt mere praktiske side af sagen: Politikens Graviditetsbog. Som førstegangs gravid er man fuld af forventninger og spørgsmål, og det er rart at have et opslagsværk, som kan kaste lidt lys over graviditetsforløbet og fødslen. Der findes mange forskellige bøger i samme kategori, men det jeg godt kan lide ved denne udgave, er den ugentlige gennemgang af, hvad der egentlig sker i maven og med dig. Du finder bogen her.

Bump to Baby er en slags graviditetsdagbog, som du selv skal udfylde – den starter den dag, du bliver gravid og slutter på dit barns første fødselsdag. Altså en slags dagbog og barnets bog i ét. Jeg er vild med den – også selvom den er på engelsk. Bogen kan købes via Amazon her.

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *