8 engelske klassikere

Måske er jeg lidt “miljøskadet”, fordi jeg engelsk studerende, men mange af mine favoritbøger er af engelsk(sproget) oprindelse. Faktisk skrev jeg i mit BA projekt om engelsk børnelitteratur, og læste i den forbindelse hundredevis af forskellige analyser og baggrundsfortællinger om engelske værker. Det var fantastisk og meget interessant. Et enkelt af mine valgfag på universitet handlede udelukkende om Britisk børnelitteratur og gik i dybden med værker som Winnie The Pooh og Doctor Doolittle og sammenlignede dem med datidens kultur og historie. Skønt fag.

Nå, men min pointe var egentlig ikke at ævle løs om mine studier. Nu hvor jeg er på barsel, virker det nærmest som en tid fra et fjernt univers (som jeg er lidt – meget – nervøs for at skulle træde ind i igen i næste måned!) Min intention var derimod at smide et par engelske anbefalingsværdige bogtitler jeres vej. Sådan nogle gode bøger til selvlæsningsalderen eller til højtlæsning under dynen. Nogle af dem kan jeg huske fra da jeg selv var barn, og andre er jeg først stødt på i mit voksne liv – men det bliver de jo ikke mindre gode af. Så vidt jeg ved, er de fleste af følgende titler også lavet til enten film eller tegnefilm (just sayin’).

The Secret Garden

Vinden i Piletræerne

Oliver Twist

Alice i Eventyrland

Harry Potter

The tale of Peter Rabbit

Winnie the Pooh

The Voyages of Doctor Doolittle

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *