8 Lindgren favoritter

Her på matriklen er godnathistorie en stor del af vores aftenritual. For nogle måneder siden forsøgte jeg mig faktisk med “Kaninen der gerne ville sove”-bogen. Den var IKKE et hit. Her er vi nemlig vant til at kigge med på billederne, pege i bøgerne og snakke om historierne mens vi læser, og det ligger den famøse sovebog bestemt ikke op til. Og faktisk er det noget af det, som gør godnatlæsning særlig hyggelig, synes jeg. Jeg kan godt lide at læse bøger højt. Herhjemme har vi nogle helt klare favoritter. “Kender du Pippi” ligger ret højt på listen og jeg kan den efterhånden udenad. Efterhånden som A bliver ældre, er planen at udvide Lindgren samlingen med nogle flere af hendes klassikere. Jeg indrømmer at det til dels er fordi jeg selv elsker Astrid Lindgren bøgerne og bliver en smule nostalgisk (på den der rare måde) når jeg læser dem – og det hyggelige børneunivers videre.

Her er et par favoritter

Han er her endnu Emil fra Lønneberg 

Lillebror og Karlsson på taget

Brødrene Løvehjerte

Bogen om Madicken

Alle vi børn i Bulderby har det sjovt

Ronja Røverdatter

Lotte fra Spetakelmagergade

Kender du Pippi Langstrømpe

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *