BABY | Badtid

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/10868739/?claim=yuw2h4jz9dh”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Hvis man er førstegangs-mor, ligesom mig, kan det være ret svært at finde hoved og hale i alt det udstyr, der findes på markedet. Og jeg taler af erfaring! Jeg brugte selv oceaner af tid på at finde ud af, hvilke produkter der fungerede (og hvad der ikke gjorde), hvad jeg egentlig havde brug for, og hvad der var overflødigt. Så derfor har jeg besluttet af lave en række indlæg med mine anbefalinger (og erfaringer), når det kommer til junglen af babyudstyr –  forhåbentlig kan det bruges af nogle af jer andre førstegangs-mødre derude.

Baby vatpinde Ja, det giver jo sådan set sig selv! Jeg bruger dem både til at rense ører og komme ind i alle deller og revner, når Augusta har været i bad. Jeg er blevet ret forbavset over, hvor mange nullermænd der kan gemme sig i en babys hudfolder!

Babyolie Jeg bruger stadig babyolie i badet i stedet for sæbe. Et par dråber er alt, der skal til. Faktisk har jeg også gjort brug af det, når jeg fra tid til anden har givet Augusta babymassage – det er hun ret vild med. Jeg har også gnubbet hendes hovedbund i babyolie, for at blødgøre arprester. Så ja, babyolie er bare godt lige at have ved hånden.

3 Babycreme Generelt er jeg ret glad for Derma og deres babyprodukter, men for at være helt ærlig, har jeg kun brugt cremen meget få gange – jeg prøver at holde igen med produkterne til Augusta er lidt større. Indtil videre fungere det meget godt, og jeg prøver lidt at bruge den tommelfingerregel, jeg hørte en jordemoder komme med til fødselsforberedelse på Riget: “Man kommer langt med vand og luft”. Vi har ikke haft problemer med irriteret hud eller rødme (i hvilke tilfælde jeg så selvfølgelig ikke kan udtale mig om, hvad der fungere bedst). Så ja, creme i ny og næ, men helt sikkert ikke et must fra baby er nyfødt.

4 Tættekam Jeg anede ikke, at jeg havde brug for en babytættekam, før Augusta fik arp! En tættekam var virkelig det eneste, der kunne tage kampen op og vinde over de små skæl i hovedbunden.

5 Badekar Det sammenklappelige badekar (The Flexi Bath) har fungeret perfekt for os. Jeg var meget i tvivl om, hvorvidt det ville leve op til forventningerne (om det var solidt, når først der kom vand i) – men det har det gjort 100%. Det er enormt praktisk, at det kan klappes sammen og pakkes væk, når man bor småt. Man kan også investere i en stol, der kan stå i badekarret, når baby er helt lille, men der synes jeg ikke, har været nødvendigt. Flexi kan klart anbefales.

6 Neglesaks Da Augusta var helt lille, var neglene så bløde, at man kunne nulre eller pille dem, når hun sov i stedet for at klippe dem – så undgik man de skarpe kanter. Så babysaksen er først indkøbt senere.

7 Børste Augusta elsker at få børstet hår (eller hoved er det vel nærmere, eftersom hun jo ikke har særlig meget hår) – og jeg elsker hendes hårbørste. Den er så blød og lækker, og faktisk var det én af de første ting, jeg købte, da jeg var gravid (kan købes her). Den er ikke som sådan en nødvendighed, men den er med til at gøre badtid til hyggetid hos os.

8 Svamp Svampen er næsten et ligeså stort hit i badekarret, som badedyrene er! I starten forsøgte jeg mig med vaskeklude, men det kunne jeg ikke helt få til at fungere (vaskeklude har været fulstændig overflødige herhjemme). Men en god svamp er guld værd til at sikre sig, at vand (og sæbe) kommer ind i alle kroge.

9 Hevea badedyr Vi fik tre badedyr i naturgummi fra Hevea til Augustas navngivning – og de er blevet et kæmpe hit. De bliver tygget på (og det lyder så sjovt, når gummerne gnider på gummiet), plasket med, sparket til og kastet med.

10 Håndklæde Et lækkert, tykt og blødt håndklæde er vigtigt, når baby kommer op af badekarret. Men det behøver såmænd ikke være et decideret babyhåndklæde. Bare det er lunt og dejligt.

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *