BABY | Det lille apotek

Vi er ramt af sygdom herhjemme. Eller faktisk er det mest bare lille A som har feber og er godt stoppet til – den stakkel. Der er næsten ikke noget værre end når ens barn er syg, og jeg ville bytte med hende på et splitsekund, hvis jeg kunne. Men det kan man ikke, og vi må bare vente og pusle lidt ekstra om hende, mens det står på. Suk. Men det har fået mig til lave en basis mini-apoteksguide til jer derude, som – ligesom mig – synes det er svært at finde hoved og hale i de essentielle babyprodukt-behov. Især i starten synes jeg det var svært at gennemskue, hvad der egentlig var nødvendigt (og godt!) men (et par svipser senere) synes efterhånden synes jeg, vi har fået styr på det.

1 Næsesugeren: Vi købte en snotsuger på apoteket, som hverken Augusta eller jeg kan få til at fungere (den her), men ideen om en snotsuger, synes jeg egentlig er god; hvis altså bare det gad virke. Jeg tænker at købe denne model i stedet, for den ser væsentlig mere effektiv ud end den, vi har liggende herhjemme (er der mon nogle af jer derude, som kender til den?)

2 Apotekets baby shampoo/bad: Vi brugte hverken sæbe eller shampoo (højst et par dråber babyolie) før Augusta var 6 måneder, men nu da hun spiser fast føde (og det havner i hår og revner), er det nu meget rart med en smule sæbe. Jeg kan godt lide en 2 i 1’er (dejlig nemt) og denne her er god. Vi har også været rigtig glade for den her, men så vidt jeg ved fås den ikke i Danmark.

3 Kløver vaseline: God til tør hud og kuldeknopper.

4 Saltvands næsespray: Vi startede egentlig ud med saltvandsdråber, men nu da Augusta er blevet lidt større og er mere bevidst om, hvad der foregår, er det næsten umuligt at ramme rigtigt med de små pipetter. Hun bliver godt nok lidt forstrækket over det sprøjt, der kommer op i næsen, men det er meget mere effektivt end dråberne (efter min mening!). Rigtig god, når snottet gør det svært at trække vejret.

5 D-dråber: De daglige D-vitamin tilskud (anbefales op til 2 år), som vi plejer at putte i morgenmælken. Dem køber vi også på apoteket.

6 Termometer med flere funktioner: Det er en ren jungle at finde ud af, hvilket termometer der er bedst (tjek eventuelt denne test, hvis du vil vide mere om hvor nøjagtige de forskellige termometre måler). Vi anskaffede os et ørertermometer, da A kom til verden, men jeg synes ærlig talt ikke det er til noget – temperaturene kan svinge med flere grader med få minutters mellemrum. Dog er jeg ikke så meget til de “traditionelle” termometre (ihvertfald ikke til en urolig baby) og de der termometer-sutter, har jeg hørt ikke skulle være særlig præcise. So what to do? Jeg ønsker mig det her flerfunktionstermometer med infrarødt lys, som har vundet prisen som “årets termometer 2012”.

7 Henover vinteren har Augusta fået flere og flere små knopper på kinderne, sandsynligvis fra kulde og blæst. Efter at have smurt det mange gange med alm. baby lotion, fik jeg et tip fra en veninde, som lider af eksem, om, at hun brugte en fed 70% creme til sin søn. Så efter at have undersøgt sagerne, fandt jeg frem til en fed creme fra Decubal (astma-allergimærket), som virker meget bedre til den tørre, sarte babyhud.

8 Levevis babylotion: Egentlig bruger jeg kun babylotion, når jeg giver A babymassage engangimellem efter et bad – men det er hun til gengæld også ret vild med, og den her forholdsvis billige lotion er god; blød og ikke fedtet.

9 Zinksalve: Zinksalve er det eneste, vi har brugt på numsen (og rød numse er kun sket få gange). Der findes måske nok noget bedre, hvis man har en baby med sart hud eller tilbagevendende rødme/irritation, men for os har det virket fint, og det er godt at have på lager.

Hvis I har flere eller andre produkter, I er glade for, så skriv endelig en kommentar. Især hvis I lige har et godt tip til et termometer, der er anbefalingsværdigt :)

Kommentarer

 1. siger

  hej Amanda.punkt 1s link sender mig i play app butikken.. så jeg kan ik se hvilken du gerne vil have. vi har en man sætter på støvsugeren (ja mærkeligt) og har aldrig prøvet den da jeg købte en af de små pumper der suger det ud fra pigeon.. vildt lette.
  INOTYOL er den bedste numsecreme. fra apoteket i håndkøb. mener ca 60kr. den tager det på ingen tid. :-) kram

  • siger

   Linket skulle gerne være rettet nu. Jeg skal lige have kigget på INOTYOL – elsker et godt tip, for der er bare så meget at vælge mellem. En støvsuger snotsluger lyder vildt (og effektivt). Måske er det bare besværligt fordi Augusta nægter at lade mig komme i nærheden med noget som helst til hendes næse :) Tak for input!

 2. siger

  Haha ja jeg burde give den et forsøg. .. den er stadig i en uåbnet æske haha
  Amélie flygter også når den lille pumpe kommer men hun har fundet ud af at det hjælper så hun står stille…når jeg har fanget hende 😉

  ja prøv inotyol. det er en super creme..og drøj

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *