BABY | På farten

Denne post har været undervejs længe, for selvom vi sjælendt køre meget lange ture, er vi alligevel på farten en del – i bil, altså. Og nu da Augusta er 10 mdr gammel, følger her en mini-guide til nogle af mine personlige favoritter, når vi er på farten.

1 Efter at have læst mig til, at det kan være decideret farligt for børn at have flyverdragt eller tykke jakker på i deres autostol, (simpelthen fordi det forhindre dem i at være spændt ordentlig fast. Læs testen her) har vi et dejligt tæppe liggende permanent i bilen til Augusta. Så glemmer vi det ikke, og hun behøver ikke fryse. Tæppet her er fra Naturebaby.

Når jeg kører alene i bilen med Augusta (hun sidder på bagsædet) kan jeg simpelthen ikke undvære en suttesnor. Sutten er altid lige ved hånden og havner ikke nede på gulvet i en kritisk situation. Vi bruger efterhånden suttesnor hele tiden, når vi er på farten. Den er guld værd. Denne model er fra Purebaby.

En af mine absolutte favoritter er Voksi posen – vi har været/er så glade for den, og jeg tror, vi kommer til at bruge den i lang tid fremover. Da A var nyfødt, brugte vi den som lift og legetæppe og ligger den som permanent  sovepose i barnevognen. Jeg tænker, at vi også kommer til at gøre god brug af den i en klapvogn en dag.

Der er ikke noget værre end sol i øjene, når man sidder spændt fast i en autostol. Solskærme til bilen fra babytorvet.

Vi valgte i sin tid at købe en kombivogn (denne model, som vi stadig bruger hele tiden) istedet for en “rigtig” barnevogn, og udover at den er nem at klappe sammen og putte i bagagerummet, kan den også laves om til en klapvogn. Jeg tror nu alligevel, vi ender med at købe en billig paraplyklapvogn – de fylder absolut ingenting i sammenklappet tilstand. Denne her model er en luksus udgave (dyrere!): L’coo Pluto paraplyklapvogn.

Selvom jeg er glad for min pusletaske og stadig bruger den, kan den ikke rigtig rumme alt det legegrej (bamser, bøger, bolde – you name it) vi efterhånden slæber med rundt omkring. Augustas legetøj bliver derfor pakket for sig i en Mini Fjallraven.

Den uundværlige autostol, som vi er super glade for (Augusta begyndte at bruge den, da hun var knap 8 mdr gammel og vejede 9 kg – indtil da havde vi en baby autostol istedet). Jeg fik anbefalet denne her model af min veninde, som har hørt flere rosende ord rundt omkring (og selv er en tilfreds ejer). Vi er glade for den (selvom Augusta lige har skulle vænne sig lidt til det der med at sidde op og sove), og så ligger den i et prisleje, hvor alle kan være med: Recardo Young Sport .

Pusletasken slæber jeg stadig rundt på (se mit tidlige indlæg om pusletaskens indhold her), selvom indholdet ikke er helt det samme, som da Augusta blev født (mere om det i et senere indlæg). Men ikke desto mindre, er den stadig en uundværlig makker til sutteflasken, snacks, bleer osv.

Vi har snakket om at købe en iPad nakkestøtteholder, så A kan være godt underholdt på de længere bilture, men har ikke taget springet endnu. Indtil videre er det blevet ved ønsket! Vi har snakket frem og tilbage om hvorvidt man egentlig behøver underholdning i bilen. Faktum er, man behøver det ikke – men bare fordi den teknologiske udvikling ikke var en del af vores egen opvækst, betyder det jo ikke, at vores barn også skal undvære. Og når nu Rasmus Klump og Mickey Mouse vækker stor begejstring, så er det nok ikke så tosset endda – med sådan lidt teknologisk underholdning i bilen. Eller hvad mener I?

Hvad har I altid med på farten??

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *