BABY | Sengetid

Tid til endnu et indlæg om babyudstyr (som forhåbentlig kan være til hjælp for andre førstegangsmødre derude). Og lad mig lige i den forbindelse smide en kommentar om sengetider! Vi er efterhånden ved at have indført både fast sengetid og et putteritual, som mest af alt består i, at vi læser godnathistorie på A’s værelse, men det har godt nok været noget af en rutsjebanetur – altså det der med at putte og sove. Augusta sover, som jeg har nævnt før, på sit eget værelse nu (det har hun gjort siden hun var 5,5 måned gammel), og vi sover allesammen meget bedre på den måde. Men det har også resulteret i en del renden frem og tilbage mellem hendes værelse og vores soveværelse, når hun har været vågen om natten, og vi har ad forskellige omgange eksperimenteret med, hvordan hun nemmest falder i søvn selv både aften og nat. Det tager på kræfterne, og jeg er sikker på at alle forældre har deres forskellige kampe med søvn og putteritualer. Og jeg er stadig ikke helt sikker på (trods alverdens metoder og teorier) at der findes én rigtig og forkert måde, at gøre tingene på. Heller ikke når det kommer til, hvad man egentlig “har behov for”, når det gælder seng og tilbehør – men her er ihvertfald vores udstyrsliste, som fungerer rigtig fint.

1 Madras og lagen er selvfølgelig ret vigtige. I starten sov Augusta i en vugge lignende denne her model – en arvesag, som både jeg selv og samtlige af mine fætre og kusiner, har sovet i som små. Så vi havde selvfølgelig seperat madras, lagen og sengerand til den, som skulle købes på specialmål. Til de fleste almindelige tremmesenge, kan man heldigvis købe prisvenlige stræklagener og madrasser i IKEA.

2 Babyalarm For at være helt ærlig, er babyalarmen relativt overflødig – ihvertfald for os. Vi bruger den kun, fordi den spiller nogle hyggelige vuggeviser. Om natten kan vi sagtens høre Augusta, når hun vågner, uden en alarm. Alligevel vil jeg dog gerne anbefale Philips Avent alarmen, hvis man skulle have behovet.

3 Uro Vi nåede aldrig at få hængt en uro over Augustas seng, og nu synes jeg egentlig, hun er blevet for stor (læs: hun bliver distraheret fremfor underholdt). Der findes jo et hav af udvalg, men jeg er ret vild med denne farverige Engel uro. Skulle det ske, at A en dag får sig en lillebror eller lillesøster, skal vi ihvertfald have en uro over vuggen.

4 Vådliggerlagen Det sker jo at den lille får svinet mere end bare bleen til, og vi har op til flere gange været glade for, at der lå et vådliggerlagen mellem madrassen og lagenet (hellere skifte et lagen end en madras!). Disse fra IKEA fungere fint, så længe man folder dem (de er ret store).

5 Tremmeseng Igen, der findes jo så mange modeller af tremmesenge og vugger på markedet, og egentlig er det jo en smagssag. Vi har arvet min gamle tremmeseng (som jeg ingen idé har, om hvor oprindelig er fra). Men den er fin og velholdt og har selvfølgelig et par gram sentimental værdi. Målene på den er lidt unikke, så jeg har måtte bestille både madras og sengerand på mål i skumgummi – skulle du tilfældigvis stå i samme situation, kan jeg varmt anbefale skumhuset. De laver madrasser til alt fra Juno senge til gamle barnevogne, og syr også gerne betræk til.
Havde vi ikke allerede en tremmeseng til rådighed, var valget nok faldet på en klassisk Juno seng – de er så fine. Sengen på billedet er en af de nye modeller: Kili Junior seng. 

6 Dyne og pude Augusta bruger endnu ikke hovedpude, så vi har faktisk slet ikke nogen endnu. Til gengæld købte vi en lækker andedunsdyne til 129,- , som hun stadig bruger. For nylig har jeg dog overvejet at lave en udskifter og investerer i en allergivenlig babydyne fra Fossflakes med tilhørende pude (som vist på billedet) til 399,-.

7 Sengerand Jeg er ret kræsen, når det kommer til mønstre på sengerande. Jeg synes meget sjælendt, jeg finder noget, jeg kan lide, og derfor gik jeg også i første omgang efter en hel hvid én af slagsen (som denne). Som sagt, endte jeg i stedet med at købe noget skum på mål, og selv sy stof på. Efterfølgende har jeg forelsket mig i nogle rigtig fine sengerande fra Garbo&Friends. Jeg er ikke helt sikker på målene, men flotte er de.

8 Bamsen Den næsten obligatoriske nusseklud/sovebamse. Da jeg var gravid, forelskede jeg mig i en amigurumi kanin fra Sidruns Zoo. Og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at det var et meget følelsesladet øjenblik, den dag den ankom med posten (jeg var højgravid!). Jeg faldt over disse hæklede dyr fra Sebra, som minder lidt om.

9 Sut Det er ikke alle børn, der bruger sut og heller ikke alle, der bruger sut til at falde i søvn – men det gør Augusta. Medmindre hun virkelig er træt. Så derfor skulle natursutten også lige en tur med i indslaget.

10 Sengetøj Et af mine bedste køb hidtil (i forbindelse med baby) har været sengetøj fra Soft Gallery med ugler, som jeg fandt sidste år på udsalg til 150,- på nettet. Og jeg elsker det. I alt har vi 2 sæt sengetøj, og der er mange rigtig fine, som jeg gerne ville eje (blandt andet denne, denne og denne). Men 2 sæt har været passende, synes jeg, så det er ikke blevet til mere for nu.

11 Stofbleer som jo kan bruges til næsten alt. Nu nævnte jeg før, at Augusta ikke sover med pude – til gengæld ligger hun med hoved på en foldet stofble stadig, fordi hun til tider gylper (og så er jeg fri for at vaske lagener hele tiden).

Det var det. Jeg håber det kan bruges. God fornøjelse med babyshopping!

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *