BABY | Spisetid

SÅ er vi nået til et indlæg om baby udstyr til spisetid. Augusta har jo været flaskebarn siden sin 3. leveuge, da jeg blev indlagt med en slem brystbetændelse, og valgte at droppe den smertefulde amning, så vi har haft gang i sutteflasker og flaskerensere i lang tid efterhånden. Men skemaden er jo et helt kapitel for sig selv. Vi har været igang med grød og mos herhjemme i godt 2 måneder nu, og det går nogenlunde. Egentlig foretrækker jeg at lave hendes mos og grød selv fra bunden (og har da også fyldt halvdelen af vores lille fryser op med fryseposer), men jeg har da også benyttet mig af forskellige pulverblandinger og mad på glas, når vi er på farten og/eller den lille dame i perioder kun spiser en enkelt skefuld eller to, før hun mister interessen (så sjovt er det nemlig heller ikke at smide sin dyrebare hjemmelavede mad i skraldespanden)!

Men ja, det går fremad, og det er spændende at følge udviklingen og se reaktionerne, når der bliver smagt på ny mad for første gang.

1 Hagesmæk En uundværlig del af et skemåltid. Vi har flere forskellige slags herhjemme (nogle gange overvejer jeg, om det ikke bare nemmere med et helt sæt regntøj!), men mine absolutte favoritter er disse strikkede hagesmække fra Super Carla, som fås i flere forskellige farver.

2 Højstol I starten sad Augusta på skødet og fik mad – så gik det lettere. Men hun kan sagtens sidde selv, og er også glad for at sidde med til bords i sin egen højstol. Vores spiseplads er ekstra højt, da det er en forlængelse af vores køkkenbord (vi sidder selv på barstole), så vi var ellevilde, da vi faldt over denne højstol fra Droog, som passer perfekt i højden. Hvis man er på jagt efter en god højstol, ville jeg anbefale en stol, som er nem at tørre ren efter brug (den eneste ulempe ved Droog er nemlig den lidt sarte overflade).

3 Termokande Vi har brugt termoflasken til at transportere kogt vand til mælkepulver de første 0-4 måneder af Augustas liv. Grød er nemmere at forberede på forhånd, men man kan godt tage kogt vand med på farten og lave “frisk” grød on the spot.

4 Stavblender Jeg kunne ikke leve uden! Vi havde en i forvejen, som jeg bruger til supper og andet godt i køkkenet – og jeg kunne simpelthen ikke leve uden en stavblender. Men endnu mere praktisk er det nu, hvor der skal lave mos (jeg bruger nogle gange også vores store blender, men den tager længere tid at gøre ren… længe leve dovenskab). Et absolut must, når der skal laves babymad.

5 Isterningbakker til nedfrysning Jeg søgte højt og lavt, da jeg skulle finde ud af, hvordan jeg frøs maden ned i passende portioner. Jeg læste på alverdens debatindlæg, og blev enig med mig selv om, at jeg ikke turde tage chances og bruge almindelige isterningbakker (alene af den årsag, at der var delte meninger om, hvorvidt de udskiller farlige stoffer). Så jeg endte på Amazon og købte disse Fresh Baby So Easy terningbakker, som er beregnet til babymad (og som kan bruges til isterninger efterfølgende). Jeg er super glad for dem og bruger dem til frugtmos eller grønsager, der kan blandes i de større portioner og give lidt variation.

6 Bestik Vi har ikke taget det i brug endnu, men jeg er alligevel ret begejstret for det søde Bamse & Kylling bestik, vi fik til Augusta i navngivningsgave.

7 Mælkepulver har vi jo brugt i lang tid, og har det derfor også på lager – og vi bruger det også i Augustas grød. Man kan selvfølgelig også bruge brystmælk.

8 Sutteflasker fra Avent De eneste flasker der har fungeret herhjemme. Enough said.

9 Skeer Vi har prøvet et par forskellige skeer efterhånden, og er rigtig glade for dem fra Hipp, som vi fik i en prøvepakke fra Babysam. Har dog ikke kunne finde dem nogen steder, men Baby-Nova skeerne minder meget om dem. Ellers er jeg også rigtig begejstret for Pigeons skeer, som er designet til at passe i barnets mund (og så er de også rigtig fine).

10 Kop Vi har flere forskellige kopper, og har bevidst valgt at Augusta ikke skal drikke af “tud”. Jeg elsker den her melamin kop fra Design Letters som kan bruges de næste par år.

11 Zip Lock poser (fra IKEA) Er fantastisk til opbevaring af hjemmelavet mad i fryseren. Frys først maden i bakker og inddel dem derefter i poser med dato. Vi bruger dem også, når vi er på farten og har beskidte hagesmække og  andet godt med i tasken.

12 Plastikbøtter Jeg er vild med de her minibøtter fra Rice, som jeg bruger til at nedfryse større portion mad til Augusta. Tanken var, at de også kan bruges senere til rosiner, tørret frugt osv. De er super fine og koster kun 59,95 kr. for 12 stk. (Man kan også få andre nedfrysningsbøtter i portionsstørrelser, som fx disse eller disse, som jeg kender flere, der bruger og er glade for.

13 Skål Igen, vi har flere forskellige skåle, men denne er klart en favorit. Melamin skål fra Design Letters.

 

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *