Børn i køkkenet

A elsker at være med i køkkenet, når jeg laver mad. Nogle gange er det lidt besværligt (især når det falder sammen med ulvetime), men jeg bliver bedre og bedre til at nyde hendes iver i takt med, at hun bliver større. Og faktisk nyder jeg at hun gider. Ihvertfald synes jeg det er vigtigt at imødekomme lysten til at hjælpe til og være med, og ofte ryger der også en del smagsprøver (læs: grønsager!) ned undervejs i processen. Jeg har en eller anden ide om, at det at være med til at lave maden også er med til at øge børns nysgerrighed omkring mad. Herhjemme har vi med en lidt småkræsen spiser at gøre, så måske det bare er min egen hjemmestrikkede filosofi. I de perioder hvor spisningen ikke har gået så godt, så har det ihvertfald fyldt meget hos moderen, og så gælder alle kneb og lommefilosofier jo.

A fik et rigtig fint forklæde i kalendergave, og elsker at have det på når hun er med i køkkenet. Jeg har også kig på lidt flere gadgets til småfolket, når de hjælper til med madlavningen. Fx har jeg i lang tid haft lyst til at købe en Kiddikutter børnekniv (7), så A bedre kan være med til at skære grønsager og den slags. Men jeg synes alligevel de 129,- for en kniv er lidt i overkanten, så jeg skal lige tage tilløb :)

Her er et par bud på grej til de små kokke:

børn i køkkenet

1 Giraf piskeris – kr 99

2 Nordahl skærebræt i bambus – kr 149

3 Forklæde med æbler – kr 68

4 Den lille kok kogebog – kr 90

5 Skammel til at stå på – kr 69

6 Kagerulle i silikone – kr 69

7 Kiddikutter børnekniv – kr 129

*Indlægget er ikke sponsoreret

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *