Første dag i børnehave

Selvom billedet ikke ligefrem udstråler begejstring, så var den unge dame faktisk ret spændt på i dag. Hun har selv pakket madpakken ned i tasken og hoppede også glædeligt i flyverdragten. Dog var hun ikke helt tilfreds med at moren stod klar til at forevige den store dag – så ja.

børnehavebarn

I dag har været en stor dag. A er nemlig officielt startet i børnehave. Hun var spændt og lidt stolt over at være en “stor” pige. Slut med vuggestuelivet! Jeg ved ikke rigtig hvad vi skal forvente at det der børnehave-halløj faktisk, men det virker som et godt tidspunkt at skifte de små babyer ud med nogle lidt større legekammerater. Lidt skræmmende at gå fra at være en af de store til af være den aller yngste i børneflokken. Heldigvis ligger børnehaven i samme hus som vuggestuen, så A og hendes wingman (de er to som rykker op samtidig) har været på besøg en del gange i løbet af januar måned og leget, sovet til middag og spist froskost med dem. Så hverken børn eller voksne er helt fremmede. Hver gang hun er blevet hentet af børnehaven til et visit, er hun stormet afsted uden tøven, og har suget til sig af alle de nye indtryk. Vi har allerede fået en belæring herhjemme om, at man først må spise, når der er blevet sagt “værsgo”. Umiddelbart virker pædagogerne søde og energiske. Børnene virker så store. Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan det kommer til at gå. Spændt på hvordan A falder til og hvordan hun klarer den nye sociale scene. Spændt på hvad børnehavelivet byder på og hvordan det bliver anderledes end vuggestuen. Men det er også lidt vemodigt. Men også kun en lille smule. Mest fordi det jo selvfølgelig betyder enden på én epoke og at min lille pige slet ikke er så lille mere. Hun finder på sine egne lege, får gode ideer, driller og siger sjove ting. Og alle de ting nyder jeg virkelig, for det er sjovt at lære den lille personlighed at kende og gå på opdagelse i, hvad der foregår inde bag det krøllede hår. Det jeg kommer til at savne allermest ved vuggestuen er sådan set den varme mad-ordning! Nu hedder det smør-madpakke-hver-morgen. Og hvis der er noget jeg ikke er særlig god til, så er det altså madpakker. Bevares, jeg kan godt finde ud af at smøre en madpakke, men jeg synes de er så evigt kedelige (mere om det i et andet indlæg). A er jo heldigvis begejstret nok for konceptet, og det hjælper jo at alle de andre også har madpakker med. Men jeg synes nu alligevel at varm mad til frokost er en dejlig luksus, som lunkne rugbrødsmadder bare ikke helt kan leve op til :)

Nå, men hurra for nye begyndelser!

Kommentarer

 1. Pia siger

  Hej Amanda – hvad er valget faldet på med madkasse? Sådan en med flere rum og inddelinger eller bare en standard én med et rum? Marlon skal starte i børnehave til marts :) Vh Pia

  • siger

   Hejsa Pia,
   Hvor er det spændende. Jeg har faktisk købt en af hver slags, så der altid er en, der er ren (dem der hedder Sistema). Jeg kan bedst lide den med 1 rum faktisk, fordi den anden er sådan lidt stor i det. Jeg har sådan nogle små bøtter jeg alligevel putter grønsager, snacks osv ned i :) Håber I finder noget godt :)

   • Pia siger

    Ja okay.. Ét rum til bøtter og madder giver god mening. Vi købte en med et rum i dag. Så ser vi lige om det er godt, og kan så købe en mere. Tak for input :)

Trackbacks

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *