Genbrug er guld

Jeg har længe haft lyst til at blogge lidt om brugt legetøj, jeg har simpelthen bare ikke haft tid. Nu er et overvældende semester på ITU endelig ved at være ved vejs ende, og nu skal der lidt indlæg på bordet.
Jeg er stor fan af godt, solidt legetøj og så elsker jeg at gøre en god handel. Jeg synes heller ikke der er noget i vejen for at købe brugte ting, så længe de er i god stand. Faktisk kan jeg godt lide ideen om at bevæge mig lidt væk fra den der “brug-og-smid-væk” tendens, som jeg nogle gange godt selv kan være lidt tilbøjelig til. Et af mine nytårsfortsætter i år var blandt andet at være mere bevidst om de ting, jeg køber – både til mig selv og Augusta – og herhjemme er vi bestemt ikke for fine til genbrug. Jeg er hyppig besøgende på Den Blå Avis, både som sælger og køber, for der findes rigtig mange fine ting. Augustas vinterjakker, flyverdragter og rigtig meget af hendes legetøj er købt brugt og har været gode, fine ting.
Et af de køb jeg er allermest begejstret for er det dukkehus, hun fik til sin 2 års fødselsdag. Hun “leger” ikke rigtig med det endnu, selvom hun synes det er sjovt at lave en rodebutik ud af dukker og møbler, men jeg kunne simpelthen ikke lade være, da jeg faldt over det.

Dukkerhuset var i super flot stand og alle dukkerne og møblere fulgte med. Det eneste jeg gjorde var at vaske det, og så var det egentlig klar til leg. Men så fik jeg altså lyst til at tapetsere væggene og male nogle enkelte af møblerne. Det hele blev skilt ad, og efter en tur i Søstrene Grene efter papir til væggene, brugte jeg et par aftener med at male og lime. Egentlig havde jeg også tænkt mig at sy nogle små puder og lave nogle billeder til væggene, men jeg tror det venter til A faktisk forstår sig på at lege med det. Her er resultatet af det hårde slid :)

dukkehus foto 2-47 foto 1-52 foto 3-43 foto 1-51 foto 2-45

foto 4-40 foto 5-29 foto 5-28 foto 4-39

Dukkehuset med tilbehør kostede 250 kr. Jeps, det var en god deal. Oprindeligt hørte der 10 dukker med, men jeg solgte 6 af dukkerne videre på DBA for 100 kr.

5 GODE RÅD, HVIS DU VIL KØBE BRUGT LEGETØJ

1 Kig efter annoncer med meget legetøj (fx et legekøkken med tilbehør, en stor pose blandet legetøj etc). På den måde kan du beholde det, du gerne vil bruge og sælge resten videre.

2 Har du fundet noget, du gerne vil købe, så undersøg om der findes lignende varer om hvad disse koster. På den måde kan du finde frem til, om det er den rigtig pris, du køber til. Du har ikke lyst til at købe tingene for dyrt, men kan heller ikke forvente at få det serveret gratis.

3 Skriv en sms eller en e-mail til sælger i stedet for blot at kommentere på selve annoncen. Det er meget lettere at komme i dialog omkring en handel.

4 Har du fundet en annonce, du er interesseret i, så undersøg hvad samme sælger ellers har til salg. Det kan man ihvertfald gøre på Den Blå Avis. Det giver både et samlet indtryk af standen af ting, der bliver solgt OG måske var der noget mere du kunne lide. Hvis man gerne vil købe flere ting fra samme sælger, kan man måske forhandle sig frem til en samlet pris og dermed få tingene lidt billigere.

5 Udover Den Blå Avis, er der også rigtig mange gode kup at gøre på loppemarkeder. Man kan ofte få tingene billigere på et loppemarked end brugt på nettet. Hold øje med lokale loppemarkeder der hvor du bor.

Kig gerne forbi min DBA profil

God fornøjelse :)

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *