Husk lige strandtasken!

Jeg ved ikke med jer, men vi har slået vejen forbi stranden adskillige gange denne sommer. Vejret har jo været fantastisk og badevandet ligeså. Egentlig er jeg selv mere til pool end strand, fordi jeg ikke kan fordrage det der med, at have sand overalt i løbet af 5 minutter – men barnefaderen og Augusta er begge to pjattede med både sand og saltvand, så afsted kom vi. Og jeg har da også nydt at ligge og lytte til bølgerne og lyden af legende børn imens solen har gjort underværker på min vinterblege hud. Det har virkelig været sommer med stort S, og vi har nydt det. De mange strandbesøg har også lært mig at det er vigtigt at få pakket ordentligt og rigeligt. Når først man sidder der i badetøj og er smurt ind i solcreme, er der altså langt hjem igen, hvis man har glemt madpakken eller den uundværlige sut. Og så er det selvfølgelig en anden historie at få pakket til junior end én selv.

Listen her er mit bedste bud på den ultimative vi-behøver-dog-ikke-tage-hele-lejligheden-med strandtaske, når junior på 1-2 år skal med en tur ud i bølgen blå.

stranden

1 Den uundværlige drikkedunk. Jeg drømmer om denne 450 ml vandflaske i glas fra Lifefactory til 250,-. Jeg hader når vandet begynder at smage en snert af plastik og så ville det også være en anelse mere miljøvenligt. Det eneste minus ved den er, at den er tung at slæbe rundt på – men så er den til gengæld pæn, ik?

2 Sommerens must-have for hele vores familie har været Dermas nye sololie – altså en solcreme i olieform. Den kan bruges til både børn og voksne og har fungeret perfekt for os alle tre, selv på de dage, hvor vi har været hele dage ude i solen. Det største plus er, at den ikke er fedtet, ligesom mange af de andre solcremer, og den suger hurtigt ind i huden. Under danske himmelstrøg er faktor 30 mere end rigeligt, så der er ingen grund til at slæbe rundt på 17 forskellige udgaver af solcremer.

3 Håndklædet er jo en no-brainer på tranden. Jeg skal helt klart have fingrene i nogle tykke, store håndklæder inden næste strandbesøg. Denne fine blomstrede sag er fra Magasin.

4 Vores første strandtur lærte mig, at det er en dårlig ide at glemme vådservietterne. Ikke kun i forhold til bleskift, men også i alverdens andre sammenhænge.

5 Saltvand og sol gør alle sultne – både store og små. Så husk at få pakket en god madpakke, som ikke bliver alt for klam af at ligge lidt i varmen. Madkassen her er fra Eco Lunchbox.

6 Det er endnu ikke lykkedes mig at finde frem til en strandtaske, som er pæn og samtidig stor nok til at rumme det hele. Nogen bud? (Tasken her er fra H&M til 99,-)

7 En rulle plastikposer til vådt tøj, affald og lign.

8 Et vatteret tæppe er altså virkelig rart at have, hvis man tilbringer mere end en enkelt dukkert på stranden, og har brug for et nogenlunde sandfrit område at slænge sig på og spise madpakker. Gør dig selv en tjeneste og køb et stort vatteret tæppe til skov- og strandture, næste gang du falder over et godt tilbud.

9 + 10 + 11 Augusta får lov at rende rundt uden tøj, når hun leger med vand (selvfølgelig iført et tykt lag solcreme og udenfor dagens farligste soltimer). Når hun er tør og render rundt og leger, er det rart med noget løstsiddende tøj, som dækker skuldre og lår. Shorts og t-shirt er fra H&M. Selvom Augusta synes solhatten er irriterende (og derfor hele tiden tager den af igen), forsøger vi at give hende den på hver eneste gang, vi er ude i solen.

12 Legetøjet er jo næsten det vigtigste. Synes de her hænder og fødder sandforme er ret sjove.

13 Giv dem en skovl, og så bygger de sandslotte i flere timer – ihvertfald gør Augustas far!

14 Indrømmet, de her liggestole er ikke et must og de er bestemt heller ikke særlig handy at slæbe rundt på – men de er alligevel med på listen, fordi de er total retro OG fordi jeg godt kunne tænke mig lidt mere strand-luksus i livet. Og så er de jo ikke vanvittig dyre, hvis man alligevel har planer om at tilbringe mange timer i strandkanten.

15 Verdens sejeste spand, som flittigt bliver brugt både inde og ude herhjemme. Den fine scrunch-bucket er lavet af silikone, så den kan foldes fuldstændig sammen og den fylder ingenting. Den er super god til vand, men knap så god til at bygge sandslotte med.

16 Når man har små børn med på en længere ekskursion til stranden, er det altså rigtig rart at kunne få lidt skygge og læ – især hvis der også skal soves til middag. Vi har endnu ikke selv investeret i et, fordi vi har kunne låne os frem til det (Strandtelt, Easy Camp Ocean, 259,95 kr.)’

17 Camper Kids badesko finder du lige nu på udsalg her – jeg skal selv have fingrene i et par. Når der er småsten og tang på land og i vand, er det altså en rarere oplevelse for junior med noget på fødderne, når man sopper.

Foruden det på listen, er det selvfølgelig en god ide at huske de sædvanlige pusletaske remedier såsom bleer (og eventuelt badebleer), sut og den slags. Nogle ville nok også foretrække UV-dragter som supplement til andet tøj. Vi har ikke brugt det denne sommer, men vil nok overveje det, når vi skal sydpå til efteråret. Har I nogen erfaringer med UV dragterne til børn på 18 mdr?

Og hvad er jeres absolutte must-bring på en strandtur?

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *