Kære Augusta | To bedste venner

Kære Augusta,

Forleden var vi en tur i IKEA. Vi skulle ikke købe noget bestemt, men vi kom tilfældigt forbi og søgte tilflugt fra varmen udenfor. Jeg elsker at gå rundt i IKEA og drømme og blive inspireret, også selvom vi slet ikke skal købe noget. Som regel ryger der nu noget med i kurven, når man er forbi, og det gjorde der også forleden; nemlig din nye bedste ven.

Det er blevet lidt af et ritual for dig og din far at gennemgå legetøjsafdelingen i de forskellige butikker, vi kommer forbi. Jeg tror egentlig han nyder at kigge på alt legetøjet ligeså meget som du gør – måske mere! I gennemgår som regel først alt det med sjove knapper, bagefter bolde og bamser. Efterhånden er du nået en alder, hvor du også synes det er sjovt at kaste dig ud i at prøve små rutsjebaner og den slags. IKEAs børneafdeling er ingen undtagelse og det bugner af legetøj i børnehøjde. Sædvanligvis begyndte far at vise dig alverdens tøjdyr fra IKEAs hylder, og specielt én blød og vamset vovse vandt dit hjerte. Du hev den selv ned fra hylden og knugede den ind til dig – og du havde bestemt ikke tænkt dig at give slip foreløbig. Du var fuldstændig ligeglad med den søde, lyserøde gris, jeg viste dig, og den bløde, grå hare sagde dig heller ikke noget. Jeg tror det har noget at gøre med din begejstring for hunde generelt. Du klukker, peger og hviner af begejstring hver gang vi passerer en vovse. Jeg ved ikke hvor din begejstring kommer fra. Der er ingen i familien der har hunde. De fleste hunde, vi møder, møder vi på gaden. Engang imellem får du lov at klappe og hilse på en af de hunde, vi kommer forbi. Du aer forsigtigt, griner begejstret. Størrelsen spiller ingen rolle, du elsker dem alle.

Din nye firbenede ven er beige og halvt så stort som dig. Ikke nogen skønhed, men dejlig blød. Han må være noget ganske særligt, for du har aldrig vist interesse i den fine hæklede kanin og strikkede dukke, jeg købte til dig, inden du blev født. Begge to er håndlavede og helt unikke. Ak ja. Mine vision om og kærlighed til strikkede dukker må blive lagt på hylden lidt endnu, for vi deler vist ikke helt begejstringen. Du har dine helt egne ideer om, hvad du vil, og hvad du kan lide. Og det er tydeligt, at du kan lide din Ludvig.

To bedste venner

Det er så sødt at se, hvordan du har kastet din spæde kærlighed på din plyssede ven. Du har ikke sluppet ham af syne, siden han kom med hjem fra IKEA. Du holder ham i nakkeskindet, og slæber ham med, når du tuller rundt i lejligheden. Du knuger ham ind til dig, holder ham tæt og krammer ham på livet løs. Engang imellem kan man hører et ”Mmmmaaaaaar”, som indikerer, at du har forkælet ham med et stort, vådt smækkys lige på snuden. I er bedste venner, er I, og jeg har på fornemmelsen, at det er et venskab, der vil blomstrer. I skrivende stund ligger sammen med dig i din seng, og passer på dig. Det er godt med den slags venner. Den slags som kan passe på dig, trøste dig og give dejlige kram.

Kommentarer

  1. Annette siger

    Lykken er at fole sig tryg i en stor farlig verden. Vide at man er elsket uanset hvad og hvis man saa har en allerbedste ven, bliver det hele lige en tand bedre.

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *