Kære Augusta | Velkommen sommerferie

Bedre sent end aldrig.

Kære Augusta,

Så kom den endelig. Sommerferien. Vi har ventet længe på den, og den var tiltrængt. Vejret har været sommerligt i lang tid; varmt og solrigt, men vi manglede bare feriedagene og tiden til at være sammen.

Efter meget snak frem og tilbage, besluttede vi os for, at ferien i år skulle være dansk. Ikke så meget fordi sydens sol og poolferie ikke var fristende, men fordi penge sparet er penge tjent. Ærlig snak. Din far prøvede i ugevis at overbevise mig om, at telttur da lige var sagen, og at en hyggelig campingplads i det ganske, danske land var lige sagen. Nu er der så bare lige det ved det, at jeg faktisk slet ikke bryder mig om at sove i telt. Jeg nyder det ikke, og telt og ferie er bare ikke to ord, som går hånd i hånd i min bog. Det har primært noget at gøre med, at jeg sover bedre i en seng end på et udkørt liggeunderlag. Din far er slet ikke enig, men jeg argumenterede godt for min sag. Selvom en telttur i princippet var en mulighed, var det ikke særlig oplagt at slæbe dig med på en campingplads, klods op og ned af andre friluftsglade livsnydere. Du er lige nu i en periode (som godt snart må ophøre), hvor du vågner flere gange om natten.

Du sover fint de første timer efter du er blevet puttet, men så indtræder et par timer, hvor du ikke rigtig kan finde ro. Nogle gange kan det resultere i lang tids gråd og brok, og hvis vi er rigtig heldige – hysterianfald. Det sker egentlig mest fordi du får vækket dig selv i skrig og er bange, fordi du drømmer. I hvert fald går jeg ud fra, du drømmer. Jeg har læst en masse om børn og søvn, og er efterhånden kommet frem til den konklusion, at du lige nu er inde i en periode, hvor du begynder at forstå adskillelse bedre. Du ved, at selvom vi forlader rummet, betyder det ikke, at vi holder op med at eksistere. Vi er bare i et andet rum. Den forståelse bearbejdes i løbet af søvnen, og du kan drømme om at blive væk, blive efterladt og den slags ting. Jeg forestiller mig, at det må være meget dramatisk i din alder med den slags mareridt, for du kan ikke fortælle og forklare, hvad du oplever, og vi kan ikke trøste dig. Det eneste vi oplever er, at du er ked af det og utilfreds. Selvom du prøver at falde i søvn igen, er det ligesom om roen ikke vil indfinde sig. I hvert fald kan det tage meget lang tid. Så du kan nok forstå, at en telt på en campingplads nok ikke var den bedste ferieløsning – i hvert fald ikke for de tilstødende telte, som ville få fornøjelsen af at følge med i vores natlige underholdning. Når du bliver lidt ældre kan du og din far tage på ligeså mange teltture I lyster. Sammen. Muligvis uden mig. Og de fælles sommerferier i telt må vente til du er kommet ind i en bedre søvnrytme. Venner med ældre børn siger altid, at de dårligt kan huske dengang de ingen nattesøvn fik, så det må jo betyde at der er håb forude.

Lige nu – selvom nætterne ikke nødvendigvis er præget af 8 timers sammenhængende skønhedssøvn – så ser jeg frem til de dage, vi kan bruge sammen. Det bliver så dejligt at få en pause fra hverdagen. Det giver anledning til at tænke store tanker, komme ned i gear og samle ny energi til alt det, vi skal i gang med efter ferien. Den første uge af ferien skal gå med udflugter og besøg hos familien. Du skal møde din morbror for første gang, som kommer hjem fra Grækenland, hvor han har boet de sidste 2 år, og vi skal besøge mormor og morfar. Den anden uge af ferien går turen til Mols, hvor vi har været så heldige at låne et sommerhus.

Augusta, det bliver en fantastisk sommerferie.

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *