10 ting til legehuset

Hver sommer får jeg en pludselig trang til at forlade lejlighedslivet, købe et lille hus på landet og få mig en have. Ikke en stor én, bare et par symbolske kvadratmeter udeliv, som er helt mit eget. Det kunne være så rart. Kender I følelsen? Det er ikke fordi jeg er den store haveentusiast – tværtimod – men når solen står højt og fuglene synger, kan jeg ikke lade være med at misunde alle de danske haveejere, som kan løbe barfodede rundt på deres nyslåede græsplæner. Måske er det et tegn på, at jeg inderst inde ikke egner mig til storbylivet! Jeg er selv vokset op i hus, og jeg savner virkelig det der med bare at kunne gå direkte ud i haven og nyde vejret, fremfor at skulle pakke både barn, barnevogn og en mindre weekendtaske, hver gang vi vil ud i det blå. Det er så omstændigt – selvom mange nok ville sige, at det er en del af charmen ved at bo i byen. Charme eller ej, jeg vi ha’ en have!! Basta.

Vores baggård herhjemme er fuldstændig asfalteret og består mest af tørresnore, affaldsspande og en masse opmagasinerede cykler – der er ikke en græsplet at spotte. Det er ikke et særlig oplagt sted at slippe en nysgerrig og lidt-usikker-på-benene 15 måneder gammel baby løs. Det ender ofte med, at vi i ulvetimen tager en tur forbi en legeplads, hvor A kan hygge sig med gyngerne eller lege i sandkasse. Begge dele hitter lige godt. Og det er fint – for nu. En skønne dag vil jeg ha’ mig en græsplæne, et gyngestativ, en sandkasse og en solvogn (til mig) i min egen baghave. Jeg vil også gerne ha’ et legehus. Selvfølgelig ikke til mig selv, men til mini’erne i familien.

Min søster og jeg havde selv legehus, da vi var små. Min morfar havde bygget det, og jeg har sååå mange hyggelige minder fra mine egne legehus-dage. Ergo har jeg altså i dag besluttet mig for at dele lidt legehus inspiration til jer, som er så heldige at ha’ en have. Og måske endda et legehus.

legehus inspiration

Personligt synes jeg, det ville være oplagt at indrette legehuset til legekøkken eller hyggekrog – men der findes jo ingen grænser for, hvad legehuset kan bruges til. Her er en håndfuld af de ting, som helt sikkert finder vej til mit imaginære legehus i min imaginære baghave.

1. Først og fremmest et legehus – denne model er omtalt her. Der findes simpelthen SÅ mange forskellige af slagsen. Tjek de lokale byggemarkeder for gode tilbud.

2. BRIO komfur til legekøkken, 299,- (tjek DBA inden du køber nyt).

3. Grydesæt i træ, 249,95

4. Fin Sebra dukkevogn, 599,-

5. Farverig flagranke i bomuld på 10 meter, 500,-

6. Uglepude, ca. 150,-

7. Tallerkenhylde til enten bøger eller køkkengrej til legekøknet, 349,-

8. Bagesæt til legekøknet, 79,-

9. Rundt gulvtæppe, 79,-

10. Kurvestol i børnestørrelse, 130,-

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *