Mød en mor | Camilla

Jeg har været veninde med dagens mor siden teenageårene, og derfor ved jeg hvilken sej kvinde hun er. Hun er målrettet, beslutsom og fantastisk dygtig til opnå det, hun sætter sig for. Hun var også en af de første i min tætte vennekreds til at få barn. Og selvom jeg ved hvor sej hun er, måbede jeg alligevel, da hun fortalte historien om, hvordan Oliver kom til verden. Camilla er nemlig dén mor, der tager i skole, selvom hun har haft veer hele natten, og (helt fattet) behandler børn i tandlægestolen med veer hver 15. minut. Og så var hun tilbage på skolebænken 6 timer om ugen blot én uge efter, Oliver blev født.

Med andre ord, dagens mor er viljestærk, udadvendt og beundringsværdi. Og jeg (ja, og også jer, der læser med selvfølgelig) har i dag fået lov til at få et kig ind i hendes liv som mor. Læs selv med her.

Jeg hedder… Camilla og er 25 år. Jeg er gift med min ven igennem mange år, David, som jeg har kendt siden jeg var 14. Vi fejrer til marts 5 års bryllupsdag. Vi bor i en dejlig lejlighed med egen have i et børnevenligt villakvarter i Gentofte. Vi fik nøglerne 1 måned før min termin, og kun med dejlig families hjælp var alt ordnet, malet, slebet og pakket ud en uge før jeg fødte. Vi drømmer os tit væk til lækre million villaer, men er dog også enige om, at denne lejlighed er perfekt for os for nu!

Vores lille dreng, Oliver, er snart 2,5. Han er en livlig og skøn dreng. Vi er begge enige om, at Oliver ikke skal være ene barn, og vi drømmer om 3-4 børn. Der har dog de sidste år været fokus på uddannelse for vores begges vedkommende. I sommer færdiggjorde jeg min uddannelse som tandlæge. Så nu er jeg både en lykkelig mor, hustru og tandlæge.

Som mor vil jeg beskrive mig selv som… en meget tålmodig og forstående mor. Jeg fokuserer altid på at se situationerne fra mit barns side. Min mor og mig havde, før Oliver blev til, en snak om “ulykkelige unger på gulvet i netto”. Hendes pointe var, at man ofte som mor kommer til at sætte børnene i situationer de ikke kan klare, og at de derfor reagerer voldsomt.

Jeg prøver at lade det være min filosofi bag min opdragelse og irettesættelse af min søn. Og altid huske på, at jeg til dels er med til at “skabe” enten et presset barn eller et roligt barn. Det er jo ikke så svært at forstå at ens barn går fuldstændig amok over, at du fjerner iPaden fra ham, hvis du var “dum nok” som mor, til at give ham den 5 minutter før spisetid. Jeg ville selv blive ret frustreret, hvis nogen viftede med chokolade og så tog den fra mig igen, når jeg kun havde nået at tage en bid :) 

Jeg føler mig mest succesfuld som mor… når jeg kan mærke at min søn er glad og udvikler sig. Der er ikke noget som en lille dreng der umotiveret kommer hen og siger “kys og kram mor”. Så smelter jeg. Jeg må også indrømme, at det virkelig har været en stor sejr for mig, at Oliver taler så meget og kan så mange forskellige ting. Herhjemme træner vi mange ord og udtale. Det er så skønt at opleve, at han synes det er sjovt, hvilket helt sikkert er en stor motivation for mig.

Det er vigtigt for mig at …integrere Oliver i vores dagligdag. Jeg tror på, han han derigennem får selvtillid, samtidig med at han lærer igennem leg. Der er ikke noget så skønt som en tur i netto, hvor Oliver står i vognen og tager varerne ned på min anvisning. Vi snakker om de forskellige varer på hylden, og til sidst lægger han varerne på båndet. Jeg elsker, at han gider sætte i opvaskemaskinen og tømme den med mig, og bærer sin tallerken ud efter mad. Jeg tror virkelig, at børn får selvtillid af at være en del af hverdagen, og derfor er det så vigtigt for mig, at tage overskuddet til at integrere ham.

Jeg havde aldrig troet jeg ville… være så fysisk forelsket som jeg er. Min mand og jeg går hver aften ind og kigger på vores sovende dreng, og så kilder det i maven på os begge :) DET er en skøn fonemmelse. Vi får helt lyst til at vække ham, men det ved vi, at vi ville fortryde :)

Det sværeste ved at blive mor var… nok egentlig de nye roller min mand og jeg skulle finde, hinanden imellem. Det var til tider svært at forstå hinandens behov. Heldigvis er det dog en fase man kommer igennem, og heldigvis kommer man jo ud stærkere på den anden side.

Det bedste ved at være mor er… at høre Oliver stå og kalde, “godmorgen mor, tænd lyset. Oliver mor og fars seng”. … at glædes med min mand over vores lille vidunder. Og ikke mindst at høre ham grine, når ham og david triller på gulvet og leger. Åh mit hjerte smelter…

Set i bakspejlet har jeg lært… at det måske kunne være positivt at tage det lidt med ro, og nyde nuet, mere end jeg har gjort. Jeg synes man hele tiden havde så stort fokus på “hans næste skridt i udviklingen”, at jeg mange gange har glemt at nyde det han kunne nu, og ikke altid bekymre sig om fremtiden. 

Når jeg skal forkæle mig selv… slænger jeg min fødder op til min mand, og får en fodmassage.

Det er vigtigt for mig, at… mit barn lærer, at han kan hvad han vil. At han får selvtillid nok til at kæmpe sig frem i livet og nå sine mål. Og at han ikke gør dette på andres bekostning, men altid er der for andre og kender sine prioriteter i livet. Og sidst men ikke mindst, at vi altid er der for ham.

Jeg prøver at blive bedre til… at være “til stede”. Hverdagen bliver let så stressende, og jeg multitasker tit. Jeg hørte en gang udtrykket, “stop og duft til rosen”. Jeg prøver at “stoppe og dufte til rosen”, og tage mig tiden til at nyde de små, smukke detaljer i livet. Når vi går fra lejligheden ned til bilen, lader jeg Oliver gå “numse-gange” fra trin til trin, istedet for at skynde på ham. Det er så dejligt og tilfredsstillende, når livet er indrettet til, at man kan nyde de små detaljer.

Jeg drømmer om at… min familie vil være en rigtig “familie familie”, hvor vi laver ting sammen; tager på stranden, tager i svømmehallen, spiller brætspil osv. Hvor vi virkelig nyder hinandens selskab, og hvor vi er der for hinanden. Så drømmer jeg om, at mine børn altid vil kunne tale med os som forældre om deres svære og gode tider, så vi kan være der for dem.

Min mand er bedst til at… være kreativ i leg. Når han har været alene hjemme med Oliver kommer jeg tit hjem til fx seje huler i stuen. Oliver er helt vild med farmands vilde lege, og hans dejlige muskler som kan skubbe Oliver i gyngen i “laaaang” tid :) 

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *