På familieferie med baby

Tanken om at flyve med en baby har aldrig hujet mig særlig meget. Måske fordi jeg faktisk ikke selv er særlig glad for det (at flyve), og fordi Augusta generelt ikke finder særlig meget fornøjelse i at skulle sidde stille i længere tid ad gangen. Men jeg elsker at høre om, hvordan andre har turde kaste sig ud i det; altså det der med ferier og flyveture, selvom børnene var helt små. For på et eller andet tidspunkt bliver det jo også vores tur til at prøve kræfter med ferie i det sydlandske. En af dem, jeg har talt meget med det om, er min søde veninde Helle, som – sammen med sin mand og søn – rejste på All Inclusive ferie på Fuerteventura, da Nor var 9 mdr. gammel (jeg er fuld af beundring!). Jeg har spurgt ind til deres tur flere gange, og jeg synes det er super inspirerende at høre om (og så lyder det så nemt, overskueligt og ligetil, når hun fortæller om det), hvordan deres tur har været. For hvordan er det lige, når man for første gang tager på familieferie med et helt nyt familiemedlem, og skal få det hele til at gå op i en højere enhed?

Hvilke overvejelser gjorde I, i forhold til at rejse med en baby?
Vi snakkede meget om, hvorvidt vi ville rejse med en baby og i så fald hvor vi skulle rejse hen – kunne han klare varmen, flyveturen, hvad med sove tider, kunne han spise maden osv. Vi ville gerne til et varmt sted, men det måtte ikke være for varmt. Vi ville heller ikke skulle flyve alt for langt, og besluttede at 5 timer var max (hvilket vi endte med at skulle flyve). Desuden ville vi ikke til at land hvor det krævede vaccinationer, det mente vi ikke Nor var klar til. Så vi gjorde os mange tanker og overvejelser, gør man ikke altid det som førstegangsforældre… Hvordan gør vi det godt nok!?

voksewerk rejs med børn

Hvorfor valgte I det feriemål, I gjorde?
Vi endte så med at rejse til Fuerteventura – en af de Canariske øer og vi endte der af flere årsager. For det første fordi det var et af de eneste steder, hvor der var den varme vi søgte, derudover fandt vi et godt tilbud på an All Inclusive tur, og det syntes vi egentlig var en rigtig god ide, da vi ikke havde nogen ide om, hvordan det ville være at rejse med et lille barn. All Inclusive gav os muligheden for at undgå restaurant besøg, hvis Nor nu var umulig samt for at kunne overholde hans sengetider. Hotellet vi kunne få var desuden et sportshotel – perfekt, så kan vi skiftes til at dyrke lidt sport – lad os bare sige at det var en god intention!

Voksewerk

Levede det op til jeres forventninger?
Vi var meget tilfredse med vores valg – det gav os mulighed for absolut afslapning! Skulle vi havde valgt om, havde vi dog kun valgt morgenmad og aftensmad, og så spist frokost ude i byen. Det var meget tid på hotellet og frokosttiden kunne Nor sagtens enten deltage i eller sove sig igennem. Hoteller var også så søde at de havde taget hensyn til, at vi var en børnefamilie og derfor givet os stueetagen med en stor terasse ud mod vandet, som vi kunne nyde nogle timer på om aftenen når Nor var lagt i i seng.

Havde du nogle bekymringer forud for rejsen?
Jeg havde mange bekymringer – det kommer vel når man er en lille hønemor der klukker rundt om sit barn 24/7. Jeg endte med at fylde mit kuffert med bleer (sæt nu de ikke havde nogle gode!) Jeg pakkede Jonas’ kuffert med babymad/pulver/vælling/solcreme mv. (sæt nu han ikke kunne spise det de serverede i buffeten eller jeg skulle løbe tør for parfumefri solcreme). Jeg pakkede alt fra varm til koldt tøj (man vidste jo aldrig hvad der kunne ske med vejret – trods den solrige verjudsigt) og ikke mindst bekymrede jeg mig om flyveturen og Nors søvn (hvad nu hvis han bare slet ikke kunne klare at flyve eller sove i et andet land)! Jeg googlede nettet op og ned og efter min totale panik og vanvidspakning fandt jeg en rigtig god artikel, og det jeg bed mærke i var følgende: ”HUSK nu at det ikke kun er jer, men også jeres barn der holder ferie, så det gør ikke at I spiser anderledes og hyppigere eller barnet ikke passer sine soverytmer – I skal jo alle nyde og holde ferie” og det gav mig en helt ny måde at gribe ferien an på og jeg kunne ligge mange af mine bekymringer væk og sige ”det går jo nok”.

voksewerk

Hvordan forberedte I jer på turen rent praktisk?
Som sagt så pakkede jeg rigtig mange praktiske ting (det viste sig at være genialt at jeg havde pakket alle de bleer – da man kun kunne købe plastiskbleer eller pampers). Vi købte en stor paraplyklapvogn som kunne gå hele vejen igennem lufthavnen til boarding, hvilket var en stor hjælp. Vi tog også en bæresele med til Nor, som gav os mulighed for nogle andre gåture end dem vi kunne have gjort med klapvognen. En af de bedste ting jeg havde pakket (uden at vide det) var føtex’ 15 kr langærmet bodier – de er så tynde at Nor ikke blev for varm, men de dækkede for solen, så han ikke blev rød… det var genialt! Derudover kontaktede jeg rejseselskabet og fortalte, at vi havde et lille barn med, de sørgede så for, at vi fik en stueetage med terasse samt babyseng og babystol på værelset. Vi bookede også et to rums værelse, så vi kunne ligge Nor til at sove i det ene og selv være i det andet inden vi skulle i seng – det var virkelig rart.

Gjorde I noget specielt for at ”overleve” flyveturen?
Vi havde talt meget om flyveturen og pakkede derfor alt hvad vi tænkte kunne være vigtigt: snacks som kunne underholde, frugtmos, yndlingslegetøj, dyne/pude, sovedyr, flaske med vand, vælling til når vi lettede, rigelig med vådservietter og bleer. Vi var så heldige at vi skulle flyve tidligt om morgenen, hvorfor Nor var blevet så træt, at han sov den første halvdel af tiden. På flyet kom de rundt med legetøj, som Nor synes var rigtig spændende – jeg tænker, at hvis vi havde haft en IPAD, havde vi taget den med og lagt en masse små film og spil på Jeg havde faktisk også købt sådan nogle dyre specielle flyve-ørepropper til børn – de ligger stadig urørt i indpakningen!

Voksewerk

Hvordan indrettede I jeres feriedage?
Jeg havde helt fra starten besluttet mig for, at denne ferie var en ferie for os alle, så hvis Nor sprang en lur over, så ville jeg ikke kæmpe med ham, og hvis han havde brug for en ekstra lur, så måtte han få det. Det betød at jeg kunne slappe af, hvilket betød, at Nor tog præcis de samme lure som i Danmark, ofte sov han faktisk lidt længere end han plejede samt han sov igennem om natten for første gang … hurra for en fantastisk ferie og en endelig udhvilet mor! I og med at vi havde all inclusive var det nemt at tilpasse os Nors spisetider – det var et meget børnevenligt sted og det eneste vi selv havde med, var hans mellemmåltider. Vi kom kun en gang ud på en ”rigtig” restaurant og det var til frokost, hvilket jeg egentlig er glad for, for Nor var træt om aftenen og holdte sjældent mere end 30 minutter under maden før han blev urolig. Vi brugte meget hotelområdet og den lille by ved siden af som vi kunne gå til, hvilket gjorde det nemt med Nor – en enkelt dag lejede vi en bil og kørte øen rundt – turen planlagde vi, så vi kunne spise frokost med Nor og gå en tur imens han sov, ellers så han sov i bilen på et længere stræk.

Voksewerk

Hvad var jeres bedste fælles oplevelse på turen?
Turen var i det hele taget meget tiltrængt – når man får sit første barn og hverdagens rutiner med arbejde, baby, huslige opgaver og konstant træthed går sin gang, så er der ikke meget tid til nyde kvalitet og kærlighed. Ferien gav os derfor mulighed for at nyde både vores rolle som forældre, samt det skabte en skøn ramme for os som kærester – så den tid vi fik sammen som familie og kærester var det absolut bedste! Men en decideret oplevelse var nok de gåture vi havde med Nor i de bjerge der lå rundt om hotellet – vi nød at se Nors glæde ved at opleve alt omkring sig og de smukke udsigter vi kom forbi, for derefter at slutte af med at hoppe rundt i børnepoolen og plaske med vand.

Hvilken type ferie vil du anbefale til andre småbørnsfamilier?
Hvis man bare har brug for at komme væk og slappe af – nyde solen og give børnene en afslappende hyggelig oplevelse vil jeg klart anbefale sådan en tur som os – all inclusive, børnenes præmisser, ikke for mange aktiviteter og total afslapning – det var fantastisk. For Nor var det rigeligt bare at komme i poolen og på legepladsen hver dag – det var vores og ikke hans behov at komme ud og se øen, men selv det var en oplevelse vi alle nød. Vi snakkede om, at en anden gang kunne det være dejligt at prøve og rejse med et andet par – det ville give mulighed for en enkelt aften ude alene, samt man kunne nogle gange lave nogle aktiviteter to og to uden børn og dermed få nogle andre oplevelser og en lid mere aktiv ferie.

Hvor skal I hen på jeres næste ferie?
Vi har snakket meget om at leje en campingvogn eller finde en hytte også køre til Italien. Vi er meget glade for Italien og synes det kunne være en hyggelig måde at kombinere sjov for Nor og nydelse for os. Vi kunne tage en overnatning eller to på vej derned og på den måde lave en lille udflugt ud af turen.

Får I ikke også helt lyst til at bestille billetter og rejse sydpå?

Billeder: Private

Skriv kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *